29, 30 & 31 oktober 2024 | Evenementenhal Gorinchem

NET Foundation
NET Foundation

NET Foundation

Over ons

NET Foundation in vogelvlucht
2006 – Starten
29 augustus 2006: toen begon de formele oprichting van NET Foundation. De voorzitter van het bestuur is Maarten Burggraaf, voormalig rector van de CHE. Daarna op 1 november volgt de benoeming van Raymond Warnaar als bureaumanager met kantooradres in Rijssen. Er ontstaat samenwerking met CHE, ZGG en GZB en met Bijbelscholen in Ecuador en Colombia.

2009 – Pionieren
NET Foundation ondersteunt nieuwe Bijbelscholen in Peru, Chili, Brazilië, Argentinië, Israël, Namibië en Zuid-Afrika om online studenten toe te rusten. Inmiddels volgen meer dan tweeduizend studenten theologisch onderwijs online. Vervolgens verhuist NET Foundation in 2012 naar Apeldoorn en er wordt een begin gemaakt om vrijwilligers bij het werk van NET te betrekken.

2012 – Bouwen
Door samenwerking met Bijbelscholen in Mexico, Bethlehem, het Arabisch schiereiland en Kenia kunnen veel geïsoleerde voorgangers en evangelisten online toegerust worden. Het aantal studenten wereldwijd groeit hierdoor richting de vijfduizend. Een team van 15 enthousiaste medewerkers en vrijwilligers ondersteunt het werk van NET in de projecten, in de fondsenwerving en communicatie.

2016 – Evalueren
NET Foundation raakt betrokken bij DEL-project van het Erdee in Oeganda, in samenwerking met ZOA. Veel voorgangers in afgelegen gebieden kunnen niet online toegerust worden. Daarom vindt er bezinning plaats: hoe kunnen we deze doelgroep toch bereiken? Door NET studiecentra! Er wordt gestart met het ontwikkelen van een eigen curriculum met 9 thema’s voor voorgangers. Ook wordt er begonnen met ontwikkelingsmaterialen en videolessen.

2019 – Jubileren
In 2019 besluit NET om, naast samenwerking met lokale Bijbelscholen, eigen studiecentra te openen in Kenia, Oeganda, India, Pakistan, Cuba en Ecuador. Het cursusmateriaal wordt verder ontwikkeld en door lokale medewerkers gecontextualiseerd en vertaald. De cursisten krijgen de opdracht om het geleerde te delen in hun eigen gemeente. In september 2019: 12,5 jarig jubileum NET en de introductie van de nieuwe huisstijl.

Producten

Nieuws

Vacatures

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top